Mitropolitul Clujului, prezent la manifestarile dedicate Zilei Limbii Romane

Vineri, 30 august, de la ora 17:00, in Cladirea Cazinoului din Parcul Central va avea loc o o dezbatere la care va participa IPS Mitropolit Andrei, alaturi de presedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania, Irina Petras si conducatorul Scolii Doctorale de Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai”, prof univ dr Ilie Rad. Sambata, tot de la 17:00, membrii Corului barbatesc din Finteusul Mare vor concerta in fata cladirii Casino. Manifestarea este organizata de Asociatia ”Inima Ardealului”, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca.

Ziua Limbii Romane sarbatorita inca din 1990, in Republica Moldova

Din acest an 31 august a devenit oficial Ziua Limbii Romane fiind votata in plenul Camerei Deputatilor dupa ce a fost propusa in 2011 si sustinuta de parlamentari din toate grupurile politice. Evenimentul va fi marcat de autoritati prin ample manifestari culturale in tara, cat si in strainatate, unde exista comunitati ale romanilor.

Legea privind instituirea acestei zile, adoptata de Parlamentul Romaniei, a fost publicata in Monitorul Oficial din 14 martie a.c., realizandu-se, astfel, o sincronizare cu sarbatoarea Limbii Romane din Republica Moldova, ce are loc tot pe 31 august. Romanii de peste Prut celebreaza aceasta zi prin diverse evenimente culturale inca din 1990, la un an dupa ce fost legiferata trecerea la scrierea in grafie latina.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

30 August 2013

Vizualizari: 410

Voteaza:

Mitropolitul Clujului, prezent la manifestarile dedicate Zilei Limbii Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Limbii Romane

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE