Mitropolitul Clujului a sfintit biserica Sfantul apostol Andrei din Ilva Mica Somes

Inaltpreasfintitul parinte Andrei a sfintit duminica, 26 august, biserica parohiei Ilva Mica Somes, din protopopiatul Nasaud.

Slujba de tarnosire a noului locas de cult a avut loc la ora 9, inaintea oficierii Sfintei Liturghii arhieresti.

A slujit alaturi de mitropolitul Clujului, un sobor de aproximativ 20 de preoti si diaconi, din care a facut parte parintele protopop de Nasaud, Ioan Dambu, consilierul economic al Arhiepiscopiei Clujului, parintele Gavril Varva si consilierul pe probleme de protocol al Eparhiei, parintele arhidiacon Claudiu Grama.

Au fost prezente la sfintirea noului locas de cult, oficialitati judetene si locale precum si multime de credinciosi de pe Valea Somesului si Valea Ilvelor.

In cadrul cuvantului de invatatura, Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei le-a vorbit celor prezenti despre dobandirea imparatiei lui Dumnezeu.La finalul Sfintei Liturghii Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei a ridicat la rangul de iconom stravofor pe parintele paroh, Iuliu Brici pentru implicarea in ridicarea locasului de cult si pentru misiunea sa de slujitor al bisericii.

Totodata au fost conferite distinctiile Crucea Arhiepiscopala, parintelui Emil Danila, Crucea Transilvana primarului din Ilva Mica, Horea Aurel si diplome de aleasa cinstire enoriasilor care s-au implicat in constructia noii biserici.

Locasul de cult din parohia Ilva Mica II, ce poarta hramul Sfantul Apostol Andrei a fost ridicat intre anii 1992-2011.

In ultimii 2 ani au fost finalizate lucrarile de pictura a bisericii in tehnica fresca.

Dupa mai bine de 20 de ani, de la punerea pietrei de temelie locasul de cult a fost finalizat, astfel ca a putut fi sfintit.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 August 2012

Vizualizari: 634

Voteaza:

Mitropolitul Clujului a sfintit biserica Sfantul apostol Andrei din Ilva Mica Somes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE