Moastele primului apostol al lui Iisus ajung astazi la Bacau


Cu patru zile inainte de serbarea Floriilor, moastele Sfintului Apostol Andrei, cel care a vestit cuvintului Evangheliei si in Dobrogea, sosesc in pelerinaj la biserica "Precista" din Bacau.

Incepind de miercuri, 12 aprilie, si pina duminica, 16 aprilie, crestinii din intreaga Moldova se vor putea inchina la unul dintre cei 12 ucenici ai Mintuitorului Hristos si vor avea prilejul de a retrai, prin rugaciune, clipele de inceput ale crestinismului. Povestea relicvelor sfinte, aflate in momentul de fata in pestera Sfintului Andrei din Dobrogrea, pare desprinsa dintr-un roman. "Sfintul Apostol Andrei, primul chemat la apostolie, a fost fratele Sfintului Petru si ucenic al Sfintului Ioan Botezatorul. A fost prezent la toate minunile savirsite de Mintuitor si a predicat in Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mica, Scitia Mica si Dobrogea.

A ajuns si in Grecia, la Patras. Acolo a fost prins in timpul imparatului Nero si rastignit pe o cruce in forma de X. In secolul al IV-lea, moastele sale au fost duse de crestini de la Patras la Constantinopol (actualul Istanbul - n.r) unde au ramas pina in secolul XIII, cind au fost luate si duse in Italia, la Malfia. In acelasi timp, capul Sfintului Andrei a fost depus la Roma, dupa care a fost restituit Bisericii din Grecia si asezat in biserica cu hramul Sfintul Andrei din Patras. In 2003, o parte dintre sfintele moaste au fost donate Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv Arhiepiscopiei Tomisului, fiind depuse la pestera Sfintului Andrei. Acest mare protector al Romaniei este serbat in fiecare an, la 30 noiembrie", ne-a declarat preotul protopop ConstantinTomozei, paroh la biserica "Precista". La ctitoria lui Stefan cel Mare din Bacau vor mai fi aduse, alaturi de moastele Sfintul Andrei, si cele ale sfintilor mucenici Zotikos, Attalos, Kamassis si Philippos, serbati la 4 iunie.

Ionut BARBU

Ziarul de Bacau

.

11 Aprilie 2006

Vizualizari: 1728

Voteaza:

Moastele primului apostol al lui Iisus ajung astazi la Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE