Moastele Sfantului Gheorghe aduse la Schitul Closca

O delegatie de calugari greci, condusi de arhimandritul Stefanos Sulimiotis, vor aduce sambata, 8 septembrie, moastele Sfantului Gheorghe la schitul Closca (comuna Horea).

Sf. Mare Mucenic Gheorghe a trait in vremea imparatului Diocletian, fiind ostas in armata romana. In urma edictului dat de Diocletian in anul 303 prin care erau persecutati crestinii, Sf. Gheorghe a marturisit de bunavoie credinta in Hristos si a fost supus la torturi groaznice, primind moartea martirica pe data de 23 aprilie 303.

Moastele vor fi donate asezamantului, astfel incat de aici inainte credinciosii se vor putea inchina odoarelor Sf. Gheorghe. Alaturi de aceste moaste vor fi aduse si cele ale Sf. Ioachim de Itaca.

Duminica, 9 septembrie , incepand cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la schitul Closca. Cu acest prilej, Ierarhul Tomisului va instala noua stareta, pe monahia Mina Suman.

Schitul Closca, infiintat in 2011, este situat in zona Hanul Morilor, la 68 de km de Constanta. Are hramul Sf. M. Mc. Gheorghe.

Biroul de Comunicare


.
Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2012

Vizualizari: 1215

Voteaza:

Moastele Sfantului Gheorghe aduse la Schitul Closca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE