Moastele Sfantului Ierarh Nifon aduse spre inchinare inaintea crucii de pe Muntele Mic

In perioada 12-14 septembrie 2009, I.P.S. Irineu, Mitropolitul Olteniei insoteste in Eparhia Caransebesului moastele Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

Programul pelerinajului va include slujbe de Te Deum, privegheri si savarsirea Sfintei Liturghii. Sfintele Moaste ale unuia dintre cei mai luminati patriarhi ai Constantinopolului vor poposi spre inchinare in Caransebes, Resita si pe Muntele Mic.

Aceste manifestari vor culmina la Schitul de pe Muntele Mic, cu prilejul praznicului INALTARII SF. CRUCI (LUNI, 14 SEPTEMBRIE), cand cu participarea preotilor si credinciosilor din imprejurimi se va savarsi Sf. Liturghie arhiereasca la locul unde a fost amplasata in urma cu 5 ani de zile, crucea metalica de mari dimensiuni.

Cu acest prilej, sub inaltul patronaj al Mitropoliei Banatului si al Episcopiei Caransebesului Asociatia Culturala „GUGULANU” si „Comitetul de actiune pentru refacerea Crucii- Monument”, vor aniversa 5 ani de la sfintirea noii cruci ( a doua ca dimensiune din tara noastra, dupa crucea de pa Caraiman) ce strajuieste intreg Banatul. Acest loc este singurul din tara unde se se savarseste o data pe an serviciu religios in aer liber la peste 1600 metri altitudine intr-un peisaj montan mirific.

Pentru a aduce un prinos de binecuvantare clerului si credinciosilor din Eparhia Caransebesului Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Irineu al Olteniei va aduce spre inchinare pelerinilor moastele Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

La aceste manifestari ale Episcopiei Caransebesului sunt asteptati sa participe mii de credinciosi din judetul Caras-Severin si Timis.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

10 Septembrie 2009

Vizualizari: 239

Voteaza:

Moastele Sfantului Ierarh Nifon aduse spre inchinare inaintea crucii de pe Muntele Mic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE