Moastele Sfantului Mucenic Mercurie, scoase spre inchinare


Moastele Sfantului Mucenic Mercurie, scoase spre inchinare

 

Astazi, 24 noiembrie, la ora 15.00 au fost scoase spre inchinare moastele Sfantului Mare Mucenic Mercurie, la Biserica Ortodoxa "Sfantul Mare Mucenic Mercurie" din Cartierul Titan din Bucuresti (Str. Constantin Brancusi, nr.11, sector 3). Incepand cu ora 16.

00, se va savarsi Acatistul Sfantului Mucenic Mercurie, Litia si Vecernia. Maine, incepand cu ora 08.00, se vor savarsi Utrenia si Sfanta Liturghie.

 

Sfantul Mare Mucenic Mercurie a fost de neam scit, conducator de osti si sfetnic al imparatilor romani Decius (249-251) si Valerian (253-260). Pentru ca devine un aparator al crestinatatii, este ucis in a 25 a zi a lunii noiem­brie, in orasul Cezareea din Capadocia. Din Acatistul si Viata Sfantului aflam ca "A doua zi dupa taierea sfantului, s-a aflat trupul lui alb ca zapada si iesea dintr-insul buna mireasma de mir de multpret si tamaie. Pentru o minune ca aceea, multi au crezut in Hristos. Apoi sfantul trup a fost pus cu cinste la loc insemnat, care dadea multe tamaduiri celor bonavi".

 

Rugaciune catre Sfantul Mucenic Mercurie

 

Multumim tie, Sfinte Mare Mucenice Mercurie pentru binefacerile ce le revarsa prin tine Dumnezeu si Preasfanta Maica Sa. Nu suntem vrednici, ci mai vartos cel care ti-a alcatuit aceste stihuri - eu, ticalosul, sa privim sfanta icoana ta care revarsa noua, pacatosilor, darurile lui Dumnezeu din destul. Apara cu sfanta sabia ta credinta ortodoxa si sfanta noastra biserica si pe dreptcredinciosii crestini de toate navalirile vrajmasilor vazuti si nevazuti. Tu esti lauda si intarirea mea. Ajuta-ma sa nu pier sub greutatile vietii, ci roaga-te lui Dumnezeu sa imi duc cu demnitate crucea pana la sfarsit.

 

Ajuta celor obositi si impovarati precum odinioara ti-a ajutat si tie Mantuitorul Hristos. Celor din razboaie da-le biruinta si crestere sfintei noastre biserici, unire tuturor crestinilor, mantuirea sufletelor tuturor oamenilor de pe pamant si luminarea lor si sanatate trupurilor. Tuturor ce lucreaza pe uscat, pe apa si pe sus si in cele din adancuri, da-le de la Hristos prin rugaciunile tale toate cele trebuitoare sufletelor si trupurilor si izbavire de toate greutatile pe care le au. Ajuta celor ce se lupta pentru dreptate si sunt izgoniti pe nedrept si nu lasa pe uratorul sufletelor sa piarda omenirea.

 

Iar mie, celui ce cu dragoste praznuiesc pomenirea ta, celui ce m-am facut pana de scriitor, te rog sa ma pomenesti in sfintele tale rugaciuni catre Dumnezeu si catre Preasfanta Maica Sa, care mi te-a trimis in ajutor cand eram mai intristat. Fii mie mijlocitor in ceasul sfarsitului meu si ma invredniceste imparatiei ceresti cu toti sfintii ingeri, care lauda neincetat pe cel dorit sufletului meu, pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu Tatal Atotstiitorul impreuna cu Duhul Sfant, care din Tatal purcede, acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

.

23 Noiembrie 2008

Vizualizari: 435

Voteaza:

Moastele Sfantului Mucenic Mercurie, scoase spre inchinare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE