Moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, aduse spre inchinare la Parohia Poienita - Prot. Pascani

In perioada 4-6 august 2013, in parohia Poienita din Protopopiatul Pascani, vor fi aduse spre inchinare moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, de la Biserica "Sf. Nectarie“ din Iasi, informeaza Ziarul Lumina, Editia de Moldova.

La inceputul lunii august, in parohia Poienita din Protopopiatul Pascani, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Teofan si prin grija parintelui paroh Marius Ionut Tabarcea, va avea loc un eveniment religios deosebit pentru credinciosi, anume aducerea moastelor Sfantului Nectarie Taumaturgul.

Racla cu sfintele moaste va fi asezata spre inchinare in parohia Poienita doar in ziua de 4 august, dar programul evenimentului va continua si in zilele de 5 si 6 august atat cu sfinte slujbe in sobor, cat si cu proiectia unui film documentar despre viata si minunile Sfantului Ierarh Nectarie.

Aducerea unor sfinte moaste pentru inchinare reprezinta deja o traditie pentru parohia Poienita. An de an, in luna august, biserica pascaneana se transforma intr-un mic centru de pelerinaj atat pentru enoriasi, cat si pentru credinciosii din imprejurimi. Pana in prezent au fost aduse spre inchinare sfinte moaste ale unor mari sfinti precum Sf. Mc. Haralambie in anul 2009, un vesmant al Sf. Cuv. Parascheva in anul 2010, Sf. Ap. Toma, Sf. Mc. Trifon, Sf. Mihail Marturisitorul, Sf. Chiril al Alexandriei, Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf. Teodor Studitul, Sf. 10 Mucenici ucisi in Creta, Sf. Anastasia in anul 2011, Sf. Ioan cel Nou si Sf. Ap. Filip in anul 2012.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2013

Vizualizari: 302

Voteaza:

Moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, aduse spre inchinare la Parohia Poienita - Prot. Pascani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE