Moastele Sfantului Vasile, in pelerinaj

Racla cu un fragment din moastele Sfantului Vasile cel Mare, de la Resedința patriarhala, va fi dusa pe 13 septembrie la biserica de pe Calea Victoriei din Bucuresti care-l are ocrotitor pe marele ierarh. Lacasul de cult isi sarbatoreste al doilea hram - Inaltarea Sfintei Cruci.

In ajunul praznicului, ca in fiecare an, o procesiune va fi organizata pe Calea Victoriei de la biserica si pana in Parcul ”Nicolae Iorga”. Preotii si credinciosii vor purta in pelerinaj fragmentul din Sfanta Cruce aflat in patrimoniul bisericii si racla cu moastele Sfantului Vasile.

"Aceasta bucurie a noastra este una deosebita si speram ca vor veni cat mai multi credinciosi care sa ne fie alaturi si care sa cinsteasca pe Sfantul Vasile cel Mare si Lemnul Sfintei Cruci, a precizat Pr. Paroh Cristian Trandafir, Biserica "Sfantul Vasile“ - Victoria, Bucuresti.

La final, Corul "Acustic“ va sustine un concert de muzica bizantina. A doua zi, pe 14 septembrie, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata in biserica Parohiei de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Sursa: basilica.ro

12 Septembrie 2013

Vizualizari: 380

Voteaza:

Moastele Sfantului Vasile, in pelerinaj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE