Moastele Sfintilor Epictet si Astion la Spitalul Municipal din Moinesti

Moastele Sfintilor Epictet si Astion de la Manastirea Halmiris se afla de sambata la Biserica „Sf. Pantelimon“ a Spitalului Municipal din Moinesti. Maine, slujba Sfintei Liturghii va fi savarsita de PS Visarion, Episcopul Tulcii.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, moastele Sfintilor Epictet si Astion se afla de doua zile in orasul Moinesti. Inca de sambata seara, cand sfintele moaste au fost depuse in acest sfant lacas, bolnavii internati in Spitalul Municipal din Moinesti si multime de credinciosi au participat la programul liturgic dedicat acestei procesiuni si s-au inchinat Sfintilor Epictet si Astion. Maine, de sarbatoarea Sfantului Pantelimon, care este ocrotitorul lacasului de inchinaciune al Spitalului Municipal din Moinesti, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de PS Visarion. Aseara a fost oficiata slujba Vecerniei, iar astazi va fi savarsita Sfanta Liturghie si Sfantul Maslu, urmand ca la ora 17:00 sa se slujeasca slujba Vecerniei unita cu Litia. Maine, in ziua hramului, va avea loc Sfanta Liturghie. „Putem vorbi deja de o traditie, ca de ziua Sfantului Pantelimon sa fie aduse moastele unor sfinti mucenici. Acum doi ani a fost adusa o particica din moastele Sfantului Pantelimon, iar anul trecut a ajuns la noi o particica din moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Lucrul acesta a fost si este posibil datorita zelului misionar al parintelui Gheorghe Turcu, preot misionar de caritate in cadrul Spitalului Municipal din Moinesti, dar si al domnului director Adrian Cotarlet“, a declarat pr. Costel Mares, protoiereul Protopopiatului Moinesti.

Activitate misionara pentru bolnavi

Traditia organizarii pelerinajelor cu sfinte moaste la biserica spitalului din Moinesti este primita cu bucurie atat de angajatii unitatii spitalicesti, cat si de pacientii internati aici. La primirea sfintelor moaste au participat numerosi credinciosi care si-au pus increderea in puterea de vindecare a sfintilor care mijlocesc inaintea Preasfintei Treimi. „Prin intermediul rugaciunii catre sfinti si aducerea sfintelor moaste durerea celor bolnavi este alinata. Toata aceasta manifestare este privita cu mult entuziasm, dar si cu multa incredere in puterea de vindecare“, a mai adaugat pr. protopop Costel Mares.

Piatra de temelie a Bisericii „Sf. Pantelimon“ din incinta Spitalului Municipal din Moinesti s-a pus in anul 2007, iar sfintirea a avut loc in urma cu doi ani. De cand a fost numit misionar de caritate, pr. Gheorghe Turcu desfasoara o bogata activitate pentru ajutorarea bolnavilor, fiind mereu prezent in mijlocul lor. Acest lucru este relatat adesea de credinciosii care au fost pentru o perioada internati in Spitalul Municipal din Moinesti. „Unii oameni au marturisit faptul ca desi rudele lor nu i-au vizitat din binecuvantate pricini, parintele Gheorghe Turcu a fost de multe ori alaturi de suferinta sufleteasca si trupeasca a pacientilor“, a mai adaugat pr. Costel Mares. (Constantin CIOFU)

Sursa: mmb.ro

26 Iulie 2010

Vizualizari: 841

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE