Moastele Sfintilor Serghie si Vah, daruite bisericii de la Palatul Cotroceni de Mitropolia Olteniei

Duminica, 11 octombrie, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, a daruit bisericii de la Palatul Cotroceni o particica din moastele Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah, moaste care se afla depuse spre cinstire si inchinare la Catedrala Mitropolitana „Sfantul Dumitru”din Craiova, informeaza Radio TRINITAS.

Sfintele moaste au fost oferite de Mitropolitul Olteniei cu prilejul savarsirii de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel , impreuna cu un sobor de preoti si arhierei, a slujbei de sfintire a bisericii reconstruite la Palatul Cotroceni, biserica ce poarta, alaturi de hramul Adormirea Maicii Domnului si hramul Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah.

Dupa cum informeaza Administratia Prezidentiala, incepand de luni, 12 octombrie 2009, biserica va fi deschisa pentru toti credinciosii, care vor avea astfel prilejul sa se inchine si la moastele Sfintilor Serghie si Vah, Ocrotitori, alaturi de Maica Domnului, ai acestui sfant lacas.

Amintim ca biserica de la Palatul Cotroceni, ridicata de domnitorul Serban Cantacuzino in urma cu 330 de ani, a fost puternic avariata la cutremurul din 1977 si ulterior, in 1984, demolata de regimul comunist.

Sursa: basilica.ro

11 Octombrie 2009

Vizualizari: 239

Voteaza:

Moastele Sfintilor Serghie si Vah, daruite bisericii de la Palatul Cotroceni de Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE