Monografia Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul din Piatra Neamt

 

Biblioteca judeteana "G.T. Kirileanu" ne invita astazi, de la ora 17,00, la lansarea Monografiei Bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul" din Piatra Neamt, o lucrare semnata de pr. prof. Vasile Pavaleanu si cercetatorul stiintific Mihail Apavaloaie.

Lucrarea, tiparita la Editura "Trinitas" din Iasi, la implinirea a 12 decenii de la sfintirea acestui lacas de cult religios, aduna in paginile ei cele mai semnificative date din istoria Bisericii "Sfantul Ioan Botezatorul", prima "poarta a cerului" deschisa credinciosilor din fostul sat Maratei, devenit ulterior cartier important al municipiului Piatra Neamt. Din monografie aflam ca in cei 120 de ani de existenta, Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" a insotit, zi de zi, fiecare suflet din cartier, oferind sprijin si mangiiere. Astfel, aici a functionat, la inceput de secol XX, Banca Populara "Pietricica", Asociatia de asistenta sociala "Bunul Samaritean", Biblioteca Populara a parohiei, iar in zilele noastre - aici fiind deschisa o cantina sociala la care iau masa peste 100 de persoane nevoiase.

Cartea va fi prezentata de Constantin Bostan, directorul institutiei si de pr. prof. Dorin Ploscaru, fost slujitor al bisericii din Maratei.

Sursa: ziarulceahlaul.ro 

.

27 Decembrie 2006

Vizualizari: 5166

Voteaza:

Monografia Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul din Piatra Neamt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE