Multime de credinciosi la Sarbatoarea Sfantului Simon Zilotul, Mirele din Cana Galileii

 

Biserica Podeanu din Capitala a fost neincapatoare miercuri seara (9 mai) si joi dimineata (10 mai) pentru toti credinciosii care au venit sa-l cinsteasca pe Sf. Apostol Simon Zilotul, pentru ca asa cum se stie Biserica Ortodoxa il praznuieste in fiecare an pe data de  10 mai pe unul dintre cei 12 ucenici ai Mantuitorului, Sf. Apostol Simon Zilotul.

 

Miercuri seara dupa slujba vecerniei a fost inconjurata Biserica cu racla cu sfintele moaste ale Sfantului Simon Zilotul, iar joi dimineata in prezenta unui sobor de preoti a fost savarsita Sfanta Liturghie.

 

Parintele paroh Vasile Ailioaei, in cuvantul sau, a prezentat viata Sfantului, minunea transformarii apei in vin, dar si dragostea si ravna Sfantului pentru propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in Persia si Britania.

Parintele a insistat si asupra mortii martirice a Sfantului, caci asa cum spune acatistul, Sf. Simon Zilotul a fost osandit la moarte si rastignit pe cruce.

 

Parintele Vasile a vorbit despre felul minunat in care moastele au ajuns la biserica Podeanu: "O taina nestiuta a fost prezenta in aceasta parohie a moastelor Sfantului Simon Zilotul. Ele au fost aduse aici inca din 1971, atunci cand episcopul Valerian (n.r. Prea Sfintitul Valerian Zaharia - episcop al Oradiei) a venit si s-a salasluit intr-una din casele parohiale ale acestei parohii. Din 1971 si pana in 1996 a fost cu adevarat o taina. Episcopul Valerian era cel care pastra moastele Sf. Apostol Simon Zilotul, se inchina lor si nu lasa pe nimeni sa intre in acea camera, decat numai pe cei apropiati. Inainte de a-si da sfarsitul in mainile lui Dumnezeu a lasat ca aceasta taina sa fie cunoscuta."

 

Prea Sfintitul a daruit aceste odoare de pret Bisericii Podeanu ca urmare a dragostei cu care a fost inconjurat, in ultimii ani ai vietii, de parintele paroh Vasile Ailioaei, de familia acestuia si de toti enoriasii bisericii. Parintele a amintit si despre minunile care se fac aici, in special cele legate de numerosi tineri care, dorind sa se casatoreasca, s-au rugat aici, iar dupa casatorie au adus pe lume prunci care poarta numele Sf. Apostol Simon Zilotul.

 

Trebuie sa mai amintim faptul ca Biserica Podeanu adaposteste si o bucatita din Sfanta Cruce, care a fost scoasa din Sfantul Altar si adusa spre inchinare credinciosilor cu ocazia acestui mare praznic.


Raluca Tanaseanu

 

 

 

.

10 Mai 2007

Vizualizari: 6760

Voteaza:

Multime de credinciosi la Sarbatoarea Sfantului Simon Zilotul, Mirele din Cana Galileii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE