Nasterea Maicii Domnului - Ziua Municipiului Targoviste

Luni, 8 septembrie 2014, Înaltpreasfintitul Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a participat la ceremoniile liturgice cu ocazia Nașterii Maicii Domnului - Ziua Municipiului Târgovişte.

Acestea au debutat cu slujba Sfintei Liturghii şi a Te Deum-ului, la Catedrala Arhiepiscopalã şi Mitropolitanã din Târgovişte, în prezenţa unor oficialităţi municipale şi judeţene, a unor preoţi din municipiu și din împrejurimi, studenţi ai Facultãţii de Teologie și Științele Educației din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, dar şi numeroși credincioşi.Apoi, a urmat procesiunea cu icoana Maicii Domnului - Ocrotitoarea Municipiului Târgovişte, de la Catedralã, prin centrul istoric al orașului, până în faţa Primăriei, unde Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, evenimentul încheindu-se cu ședința festivă a Consiliului Local Municipal. Cu această ocazie, a fost acordat titlul de cetăţean de onoare domnului Academician Mihai Cimpoi, din Republica Moldova, şi domnului Teodor Bâte, fost primar al municipiului Târgovişte.

Atât în cuvântul din catedrală, cât și la cel din fața Primăriei și de la ședința solemnă a Consiliului Local, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța acestei sărbători dedicate
Maicii Domnului pentru viața spirituală și culturală a credincioșilor din istorica Cetate de Scaun munteană, care susține comuniunea cu înaintașii noștri. Această sărbătoare reprezintă și un moment de celebrare a glorioasei noastre istorii, cu numeroasele ei exemple de fidelitate față de credința strămoșească și efervescență culturală, dar și manifestarea speranței într-un viitor mai bun, fundamentat pe valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos, deoarece numai cunoscându-ne și apreciind, așa cum se cuvine, trecutul, putem înțelege prezentul și construi viitorul.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

.

10 Septembrie 2014

Vizualizari: 105

Voteaza:

Nasterea Maicii Domnului - Ziua Municipiului Targoviste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE