Noi clopote pentru Catedrala Mitropolitana din Targoviste

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, a participat luni, 6 aprilie 2009, la ceremonia de intampinare a noilor clopote pentru Catedrala Eparhiala din Targoviste, acordand Inalta sa binecuvantare pentru instalarea lor in clopotnita reconfigurata a Catedralei.

In cuvantul rostit cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa a subliniat semnificatia spirituala a clopotelor in traditia ortodoxa, amintind despre importanta deosebita a momentului. Noile clopote, care impodobesc sfantul lacas al vechii Mitropolii a Tarii Romanesti si actuala Catedrala Eparhiala, vor chema, de acum inainte, credinciosii targovisteni la rugaciune, vor aminti peste timp, asa cum marturisesc inscriptile lor, despre: Sf. Neagoe Basarab Voievodul Tarii Romanesti (1512-1521), Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti, de la a carui trecere la Domnul am comemorat, anul trecut, o jumatate de mileniu si de cei 500 de ani de la tiparirea, la Targoviste, a „Liturghierului” lui Macarie (1508 - 2008).

Cele patru noi clopote ale Catedralei Eparhiale din Targoviste de: 3 tone, 2 tone, 500 kg si 300 kg au fost confectionate la initiativa si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Nifon si vor inlocui vechile clopote, care dateza de la inceputul secolului trecut.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI TARGOVISTEI

Sursa: basilica.ro

07 Aprilie 2009

Vizualizari: 221

Voteaza:

Noi clopote pentru Catedrala Mitropolitana din Targoviste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE