Nou asezamant monahal cu hramul Sf. Dionisie Exiguul in Episcopia Caransebesului

Schitul "Sf. Dionisie Exiguul” - Bucova este primul asezamant monahal din Patriarhia Romana care poarta acest hram si a fost ctitorit cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Lucian al Caransebesului, de catre familia Ionesie Ghiorghioni din localitatea Bucova, in memoria si spre vesnica pomenire a fiului lor Dionisie, trecut prematur in lumea dreptilor.

Aceasta noua asezare monahala cuprinde biserica schitului construita in stil moldovenesc si un corp de chilii, pentru monahii care vor vietuii in acest nou schit.

Cu prilejul deschiderii schitului, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului alaturi de un numeros sobor de preoti a oficiat slujba de binecuvantare a bisericii si de sfintire a corpului de chilii, urmand ca tarnosirea bisericii sa fie facuta cu prilejul praznuirii primului hram al manastirii, anul viitor la data de 1 septembrie. Totodata s-a savarsit si o slujba de pomenire pentru robul lui Dumnezeu, Dionisie Gheorgheoni.

La acest eveniment important din viata Episcopiei Caransebesului au participat reprezentanti ai autoritatilor judetene si numerosi credinciosi din localitatile invecinate, care au primit cu bucurie ctitorirea unei noi manastiri in frumoasele vai din muntii Tarcului.

Schitul de la Bucova este al 19-lea asezamant monahal din Episcopia Caransebesului si impleteste frumos cununa vietii monahale duhovnicesti din aceasta Eparhie.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

07 Octombrie 2009

Vizualizari: 264

Voteaza:

Nou asezamant monahal cu hramul Sf. Dionisie Exiguul in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE