Noua Biserica a Manastirii Lainici a fost sfintita

Biserica a noua a Manastirii Lainici cu hramurile Izvorul Tamaduirii si Sfantul Cuvios Irodion a fost sfintita in aceasta dimineata de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor impresionant de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, preoti si diaconi si in prezenta a mii de credinciosi.

La final, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a rostit si un cuvant de invatatura in care a aratat importanta sfintirii unui locas de cult in viata credinciosilor.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am savarsit slujba de tarnosire sau sfintirea cea mare a bisericii acesteia cu hramul Izvorul Tamaduirii si Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici. Aceasta biserica este deosebit de frumoasa, impunatoare si arata frumusetea sufletului credinciosilor si in primul rand a obstii acestei manastiri. Inaltpreasfintitul Mitropolit Irineu a pictat aceasta slujba de sfintire e bisericii celei noi si mari din Sfanta Manastire Lainici in ziua de astazi cand vom avea la sfarsitul Sfintei Liturghii si proclamarea canonizarii Sfantului Cuvios Irodion, fost staret al Manastirii Lainici.

Asa cum se stie, numai in ziua sfintirii bisericii, toti credinciosii ortodocsi, barbati si femei, pot intra in Sfantul Altar pe usa dinspre miazanoapte si saruta Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa, coltul drept al Sfintei Mese unde se afla chipul Sfantului Evanghelist Ioan. Cerem Preasfintei Treimi sa sfinteasca viata noastra si sa o innoiasca, sa o infrumuseteze, asa cum a fost sfintita aceasta frumoasa biserica noua. Cerem ajutor de la Dumnezeu ca sa devenim si noi templu al Duhului Sfant”, a spus Preafericirea Sa, dupa cum informeaza Radio TRINITAS.

Sursa: basilica.ro
 

.

01 Mai 2011

Vizualizari: 722

Voteaza:

Noua Biserica a Manastirii Lainici a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE