Noul paroh din Valea Aurie I a fost instalat

În Duminica a 7-a după Paşti, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului l-a instalat pe noul paroh de la Parohia Sibiu-Valea Aurie I, părintele Alexandru Szasz. Ceremonia a avut loc în Biserica “Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Valea Aurie, participând protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, fostul paroh, Simion Săsăujan, parohul de la Valea Aurie II, Valentin Sicoe şi alţi slujitori ai sfintelor altare. Credincioşii din Valea Aurie au participat în număr mare la ceremonia de instalare a noului paroh, alături de ei fiind şi un grup de credincioşi din Boiţa, judeţul Sibiu, fosta parohie a părintelui Alexandru Szasz.

Înainte de ceremonia de instalare, IPS Mitropolit Laurenţiu a oficiat o slujbă de mulţumire, după care a vorbit credincioşilor despre întreita slujire a preotului şi despre treptele prin care trece un teolog de la chemarea vocaţională de a deveni slujitor al sfântului altar până la instalarea într-o parohie. Ierarhul i-a înmânat apoi noului paroh Evanghelia, Crucea şi cheia, simbolizând cele trei misiuni la care este chemat de a fi învăţător, slujitor al Sfintelor Taine şi păstor de suflete şi l-a îndemnat să lucreze în noua comunitate cu multă dăruire.

“Vreau să dai dovadă că ai venit cu maturitate în noua parohie, căci n-ai venit de pe băncile şcolii, ci cu multă experienţă. Să lucraţi aici împreună ca fraţii şi să bucuraţi credincioşii, căci dacă vor fi mulţumiţi credincioşii, marea bucurie se va duce dincolo, la Mântuitorul Iisus Hristos, Care nu va rămâne niciodată dator”, a spus ierarhul.
În cuvântul de la finalul ceremoniei, părintele Alexandru Szasz a mulţumit ierarhului pentru încrederea acordată, şi-a prezentat activitatea pastorală şi administrativă din cei 12 ani de slujire preoţească în cele două parohii încredinţate până acum şi a făgăduit că va fi părinte duhovnicesc şi sprijin pentru noii credincioşi.

“Ard cu nerăbdare să îmi cunosc noii credincioşi. Cei pe care i-am lăsat cu durere în suflet în urmă, iată că m-au însoţit acum şi ne-am despărţit cu greu astăzi dimineaţă. Îmi doresc mult să îmi cunosc noii credincioşi, voi veni la casele dumneavoastră cu bucurie pentru a vă cunoaşte bucuriile şi necazurile, pentru a vă îmbărbăta şi pentru a merge împreună pe calea lui Hristos. Am în minte şi câteva proiecte pe care vreau să le fac. Îmi doresc să avem în această parohie un cor de copii şi tineret, care să fie emblema Arhiepiscopiei noastre”, a spus părintele Alexandru Szasz.

Părintele Simion Săsăujan a mulţumit tuturor celor care i-au stat aproape în cei 26 de ani de slujire preoţească în Valea Aurie, unde a ctitorit biserica şi a întemeiat un aşezământ social pentru copii şi bătrâni şi l-a îndemnat pe noul paroh să continue lucrarea misionară din cartierul sibian.

“Aş vrea să fii un preot al vremii de astăzi şi să cunoşti şi ceea ce nu se vede, pentru că avem în comunităţile noastre probleme de rezolvat. Vă doresc tuturor multă sănătate, spor în activitatea misionară şi socială şi aveţi toată preţuirea din partea mea”, a spus părintele Simion Săsăujan.

Ceremonia s-a încheiat cu mesajele de bun-venit din partea părintelui Valentin Sicoe şi a reprezentantului Consiliului parohial.


Autor: Ştefan Mărculeţ
Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

13 Iunie 2016

Vizualizari: 527

Voteaza:

Noul paroh din Valea Aurie I a fost instalat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE