Noul protopop al Huedinului, instalat in prezenta Inaltpreasfintitului Andrei

Data de 9 februarie 2016 reprezintă pentru Protopopiatul Huedin o zi de aleasă sărbătoare datorită instalării noului Protopop al Huedinului în persoana părintelui Dan Ionuț Lupuțan.

Evenimentul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei care a săvârșit slujba de Te Deum începând cu ora 10 în capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Protopopiatului Huedin după care l-a hirotesit întru protoiereu pe noul protopop Dan Ionuț Lupuțan. Festivitatea a continuat în sala de ședințe unde noul Protopop a depus jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română. În cuvântarea adresată noului protopop, Mitropolitul Clujului a subliniat câteva coordonate după care l-a sfătuit să își ghideze activitatea și anume: frica de Dumnezeu, obiectivitatea, transparența, catehizarea tinerilor, asistența socială și filantropia.

La rândul său, părintele Dan Ionuț Lupuțan a reliefat faptul ca va acorda o mare atenție activității cu tinerii și copiii din Protopopiatul Huedin, îndemnându-i același lucru și pe preoții aflați în subordinea sa.

La eveniment a fost prezent și fostul protopop al Huedinului părintele Ciprian Taloș care le-a mulțumit tuturor preoților și colaboratorilor alături de care și-a desfășurat activitatea de-a lungul anilor.

Au luat cuvântul și reprezentanți ai oficialităților județene și locale evidențiind importanța colaborării inter-instituționale cu folos și transparență.

Sursa: radiorenasterea.ro

12 Februarie 2016

Vizualizari: 161

Voteaza:

Noul protopop al Huedinului, instalat in prezenta Inaltpreasfintitului Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

protopop al huedinului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE