O noua incercare de incendiere a bisericii din Babi Yar, Kiev

Potrivit informațiilor furnizate de către Departamentul de Informare Publică al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Ucraina, noi sticle incendiare au fost lansate asupra Bisericii Ortodoxe situată în parcul memorial Babi Yar, din nord-vestul Kievului.

Ieri, în jurul orelor 4 dimineața, a avut loc o nouă încercare de incendiere și distrugere a Bisericii din lemn ce poartă hramul Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”.Paznicul bisericii a fost primul care a auzit exploziile puternice și a observat flăcările aprinzându-se. Șase cocktail-uri Molotov au fost lansate de către atacatori asupra clădirii. Doar trei dintre acestea au explodat, avariind altarul bisericii. Un echipaj de poliție a sosit la cinci minute după eveniment.

Un incident similar s-a petrecut în noaptea de 2 spre 3 decembrie, 2014.

Presa independentă din Ucraina consideră că vinovați de tentativa de incendiere a bisericii ortodoxe sunt membrii Organizației ultranaționaliste Sectorul de Dreapta, a căror lideri au recunoscut că sunt evrei, sau de altă naționalitate decât ucraineană, și care îi acuză pe ortodocși de pactizare cu Federația Rusă.

Andreea Trandafir
Sursa: doxologia.ro

.

28 Ianuarie 2015

Vizualizari: 141

Voteaza:

O noua incercare de incendiere a bisericii din Babi Yar, Kiev 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

biserica din Babi Yar

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE