O noua sesiune pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie

În perioada 31 august – 5 septembrie 2015 se va organiza o nouă sesiune de cursuri pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie (definitivat şi gradul II).

Cursurile vor începe cu slujba de Te-Deum luni, 31 august, ora 10:00, la Centrului eparhial din Timişoara şi se vor desfăşura la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.

Sesiunea pentru obţinerea gradelor profesionale se va finaliza printr-un examen, în săptămâna 28-30 septembrie, constând din două probe la cunoştinţele teologice inter-disciplinare şi pastoral-misionare şi o probă orală din predică sau cateheză, liturgică şi administraţie parohială pentru definitivat şi două probe scrise de cunoştinţe teologice inter-disciplinare şi pastoral-misionare pentru gradul II.

La această serie, a cursurilor pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, s-au înscris candidaţi din eparhiile Timişoarei, Aradului şi Caransebeşului.

În conformitate cu Metodologia pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie de către personalul clerical, aprobată de Sfântul Sinod prin hotărârea nr.

1199/2008, se menţionează că obţinerea gradului definitiv este obligatorie pentru personalul clerical şi se obţine prin cursuri şi examene speciale de definitivare la minim 2 ani şi cel mult 5 ani de la titularizarea pe post, prin hirotonie. De asemenea, potrivit art. 125, alin 1 din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, se arată că obţinerea gradelor profesionale (definitiv, II şi I) sunt obligatorii ca formă continuă de perfecţionare a pregătirii clerului.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

21 Mai 2015

Vizualizari: 105

Voteaza:

O noua sesiune pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE