Olimpiada Nationala de Religie pentru Seminarii si Licee Teologice

Arhiepiscopia Craiovei va gazdui in perioada 27 – 30 aprilie Olimpiada Nationala de Religie pentru Seminariile si Liceele Teologice Ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Romane. Evenimentul este organizat de Liceul Teologic „Sfantul Nicodim” din Targu Jiu (foto), cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Gorj.

In prima zi a olimpiadei, miercuri, 27 aprilie, dupa primirea si cazarea participantilor, va avea loc festivitatea oficiala de deschidere, in sala mare a Teatrului „Elvira Godeanu” din Targu Jiu. Spre seara, Comisia centrala de examinare se va intruni la Liceul Teologic „Sfantul Nicodim” pentru a pune la punct ultimele aspecte legate de desfasurarea concursului. A doua zi, joi, 28 aprilie, concurentii vor fi evaluati in scris la disciplinele: Dogmatica, Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, Noul si Vechiul Testament.

Ziua se va incheia printr-o vizita la Muzeul Judetean si Complexul „Brancusi”. Vineri, 29 aprilie, concurentii vor vizita Manastirea Lainici, unde vor lua parte la Sfanta Liturghie. La pranz vor fi afisate rezultatele si se vor depune eventualele contestatii la secretariatul comisiei de evaluare. Programul se va incheia prin vizionarea unui spectacol de teatru. Sambata, 30 aprilie, in ultima zi a competitiei, vor fi afisate rezultatele finale. Festivitatea de premiere va avea loc in sala Teatrului municipal „Elvira Godeanu”.

Referitor la importanta evenimentului, preotul Claudiu Porneala, consilier cultural in cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a spus: „Ne simtim onorati ca anul acesta sa putem organiza, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, aceasta prestigioasa activitate teologica. Ne asteptam la o concurenta stransa, dat fiind faptul ca, an de an, scolile teologie de profil preuniversitar, seminarii sau licee, din intreaga tara, au reusit sa aduca elevi pregatiti care au obtinut rezultate meritorii. De aceea socotim aceasta activitate ca un castig pentru eparhia noastra si totodata o rampa de lansare pentru viitorii nosti clerici si teologi”.

Diac. Ionita Apostolache
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

14 Aprilie 2011

Vizualizari: 530

Voteaza:

Olimpiada Nationala de Religie pentru Seminarii si Licee Teologice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE