Olimpiada de Religie judeteana in eparhiile ardelene

Faza judeteana a olimpiadei de religie a adunat, la Sibiu, aproape 110 elevi, la Scoala Gimnaziala "Nicolae Iorga“. Elevii au fost binecuvantati de Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, care i-a felicitat pentru rezultatele de pana acum, le-a oferit iconite si calendare. "Bucuria pe care o simtim de fiecare data cand ne intalnim cu elevii nostri, cu tineretul evlavios si studios, este una care ne da perspective si ne intareste nadejdea ca Biserica si neamul vor avea viitor“, ne-a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

La concurs a fost prezent si inspectorul de religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, prof. Sorin Joanta, care a contribuit la buna organizare a olimpiadei.

"Copiii au avut posibilitatea sa-si arate maiestria si sa puna in practica ceea ce au invatat in decursul anului scolar. Speram ca toata aceasta activitate sa aiba un rezultat pozitiv, atat in familiile lor, cat si in societate“, ne-a spus Sorin Joanta. Seminarul Teologic Ortodox "Sfantul Mitropolit Simion Stefan“ din Alba Iulia a gazduit etapa judeteana a olimpiadei de religie pentru clasele V-XII, la care au participat 321 de elvi, 227 de la gimnaziu si 94 de la liceu. Inalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a adresat un bogat cuvant de invatatura participantilor, in care a subliniat importanta pe care o au invataturile dobandite in orele de religie, care nu doar informeaza, ci si formeaza.

Activitatea a fost coordonata de inspectorul de religie, pr. Nicolae Bolea, sprijinit de profesorii de religie. Subiectele au fost elaborate de pr. director Eugen Pintea, profesoarele Monica Opris si Dorina Giurgiu - responsabila cercului Alba. La etapa nationala a olimpiadei se va califica cate un elev pentru fiecare an de studiu. Etapa nationala va avea loc la Cluj-Napoca, intre 1 si 5 aprilie.

Sursa: Ziarul Lumina, Editia de Transilvania

.
Pe aceeaşi temă

06 Martie 2013

Vizualizari: 327

Voteaza:

Olimpiada de Religie judeteana in eparhiile ardelene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE