Paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti va fi restaurat

Paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti va intra in scurt timp intr-un proces amplu de restaurare. Proiectul pentru lucrarile de reabilitare a fost aprobat de Comisia de specialitate din cadrul Ministerul Culturii si Patrimoniului National si de comisia similara din cadrul Patriarhiei Romane.

Cu privire la acest proiect a informat pentru TRINITAS TV, parintele consilier Alexandru Gherasim, din cadrul Sectorului „Invatamant si activitati cu tinerii”: „S-a constatat dupa o expertiza facuta anul trecut faptul ca necesita neaparat lucrari de consolidare. Noi am pornit de la necesitatea restaurarii picturii si a mobilierului, a iconostasului mare, dar am constatat in urma expertizei ca structura de rezistenta a Bisericii a fost afectata la cutremurele din secolul trecut. Primele lucrari vor fi cele de consolidare.

Vor fi lucrari ample. Deja exista un proiect care se afla in faza de avizare la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. Paralel cu acest proiect de consolidare am elaborat deja proiectul de restaurare a picturii murale, alcatuit chiar de unul dintre profesorii de la Specializarea Arta sacra a Facultatii de Teologie «Patriarhul Justinian»”.

In Paraclisul Facultatii de Teologie sunt organizate, o data la doua saptamani, „Seri Catehetice”, dar se desfasoara si orele de practica liturgica din cadrul Facultatii de Teologie. Pe durata lucrarilor de restaurare slujbele si celelalte activitati misionare sau didactice se vor desfasura in Catedrala „Sfantul Spiridon – Nou”, Paraclis Patriarhal, din Bucuresti. Lucrarile de restaurare vor incepe cel mai probabil dupa Praznicul Invierii Domnului.

Sursa: basilica.ro

.

09 Martie 2010

Vizualizari: 244

Voteaza:

Paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti va fi restaurat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE