Paraclisul Sfantul Pantelimon din Craiova se pregateste de praznic

Paraclisul "Sfantul Mare Mucenic Pantelimon“ din cadrul Spitalului Municipal "Filantropia“ din Craiova isi va sarbatori sambata ocrotitorul. Evenimentul va fi marcat prin slujirea Sfintei Liturghii si pomenirea ctitorilor sfantului lacas. Preotul capelan Claudiu Pirvu, responsabil cu asistenta pastoral-misionara a bolnavilor din acest spital, a inceput, ca in fiecare an, pregatirile pentru eveniment.

Ideea ridicarii aici a unui paraclis care sa fie spre alinare celor aflati in suferinta este destul de veche. Demersurile pentru construirea paraclisului au inceput in perioada 2002-2003. Biserica a fost sfintita la data de 27 iulie 2003, sub coordonarea preotului capelan Viorel Sapun. "Gandul construirii unei capele pentru folosul bolnavilor in acest spital nu este nou, dar are o semnificatie deosebita, mai ales ca este vorba despre un spital municipal. Aici, oameni din toate colturile regiunii Oltenia vin sa-si trateze bolile, Spitalul «Filantropia» cuprinzand toata gama de servicii medicale. De asemenea, profesionalismul de care da dovada personalul medical a facut ca faima spitalului sa depaseasca granitele judetului. Si fiindca Dumnezeu este Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, dat fiind si numarul mare de bolnavi internati in Spitalul «Filantropia» (fostul Spital Nr. 2), a fost necesara numirea unui preot misionar, care sa se ocupe de implinirea nevoilor religioase si sufletesti ale suferinzilor“, marturiseste pr. Claudiu Pirvu.

Din luna octombrie a anului 2004 a fost numit preot misionar pr. Adrian-Claudiu Pirvu, cu misiunea de a continua asistenta religioasa, misionara si sociala necesara in aceasta unitate spitaliceasca. Preotul Pirvu a avut totodata datoria de a raspunde solicitarilor venite din partea bolnavilor si a salariatilor, atat din spital, cat si din policlinici de adulti si pediatrice.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2013

Vizualizari: 356

Voteaza:

Paraclisul Sfantul Pantelimon din Craiova se pregateste de praznic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE