Parintele arhimandrit Ioan Inocentiu Porumbel a plecat la Domnul

Unul dintre clericii emblematici ai Bisericii oltene, parintele arhimandrit Ioan Inocentiu Porumbel, a plecat la Domnul in noaptea de 6/7 august 2012. Trupul sau a fost depus la Manastirea Jitianu de langa Craiova, slujba de prohodire urmand sa aiba loc tot in acest cinstit asezamant monahal, miercuri, 8 august, de la ora 12.00.

Vrednicul preot Inocentiu Porumbel s-a nascut in anul 1931, in localitatea Magina, judetul Alba. A intrat ca frate la Manastirea Polovragi din judetul Gorj la varsta de numai 15 ani, la indemnul si recomandarea parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Sambata de Sus.

A fost tuns in monahism la 3 noiembrie 1953, iar la 8 noiembrie acelasi an, a fost hirotonit ierodiacon. Intre anii 1957 – 1959 a fost staret al Manastirii Polovragi. A urmat prigoana comunista impotriva monahilor si monahiilor, fiind nevoit sa paraseasca asezamantul monahal, ajungand la Schitul „Sfantul Gheorghe – Prisaca” de langa Craiova, iar in ultima parte a slujirii preotesti activand la Catedrala mitropolitana „Sfantul Dumitru” din Craiova.

Trecerea parintelui arhimandrit Inocentiu Porumbel la cele vesnice este o pierdere si totodata un castig pentru Biserica din Oltenia. O pierdere pentru ca inca un titan al slujirii clericale ne paraseste si un castig pentru ca am dobandit rugator vrednic in ceruri.

Dumnezeu sa-l odihneasca si cu dreptii sa-l numere intru vesnica si fericita pomenire!

(Gheorghe Cioiu)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

09 August 2012

Vizualizari: 274

Voteaza:

Parintele arhimandrit Ioan Inocentiu Porumbel a plecat la Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE