Parintele Arsenie Papacioc - 2 ani de la trecerea la Domnul

Vineri, 19 iulie 2013,  se implinesc doi ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Arsenie Papacioc, fostul duhovnic al Manastirii “Sfanta Maria” - Techirghiol, informeaza TRINITAS TV.

S-a nascut in anul 1914, in satul Miseleanu, judetul Ialomita. A urmat cursurile Scolii de Arte si Meserii din Bucuresti si a intrat in viata monahala ca frate in anul 1947 la Manastirea Cozia. Tuns in monahism la Manastirea Antim din Bucuresti, in anul 1950, a devenit ieromonah pe seama Manastirii Slatina, la 26 septembrie, in acelasi an. in 1951, dupa ce a devenit ieromonah, a fost numit preot spiritual in cadrul Seminarului Monahal de la Manastirea Neamt. intre 1952 - 1958 a facut parte din obstea Manastirii Slatina. in vara anului 1958 a fost arestat de autoritatile comuniste, pentru apartenenta la "Rugul aprins”. A trecut prin mai multe inchisori: Brasov, Jilava si Aiud. A fost gratiat in anul 1964, dupa interminabile anchete si torturi, alaturi de ceilalti detinuti ramasi in viata de la inchisoarea Aiud. 

Dupa iesirea din inchisoare este numit preot in Ardeal, iar o perioada a fost staret la Manastirea Cozia. Din anul 1976 a facut parte din obstea Manastirii "Sfanta Maria” de la Techirghiol. A trecut la Domnul in ziua de 19 iulie a anului 2011, la varsta de 96 de ani, si a fost inhumat in curtea manastirii, in apropierea fantanii Sfantului Pantelimon.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Iulie 2013

Vizualizari: 256

Voteaza:

Parintele Arsenie Papacioc - 2 ani de la trecerea la Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE