Parintele Mihail Muscariu a fost ridicat in rangul de Arhimandrit

Pentru lucrarea deosebita desfasurata de Pcuv. Dr. Mihail MUSCARIU, Staretul Manastirii Comana si Exarhul Manastirilor din cuprinsul eparhiei noastre, Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a recomandat Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ca acestuia sa ii fie acordat rangul de „Arhimandrit”.

Astfel, Sfantul Sinod, in sedinta sa de lucru din 28 februarie, a examinat adresa Episcopiei Giurgiului si, la propunerea Comisiei pastorale, monahale si sociale, a aprobat acordarea rangului de „Arhimandrit”, Pcuv. Protos.

Dr. Mihail MUSCARIU, pe temeiul prevederilor art. 81, alin. 3, din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane si ale art. 27, alin. 3, din Regulamentul pentru organizarea si functionarea vietii monahale si functionarea administrativa si disciplinara a manastirilor.

Sfantul Sinod a apreciat studiile universitare (licenta, masterat si doctorat), ascultarea si priceperea de care a dat dovada Parintele Mihail Muscariu atat in ascultarea de Staret al Manastirii Comana, precum si in aceea de Exarh al Manastirilor din eparhia Giurgiului.

Totodata, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a apreciat si bogata activitate pastoral-misionara si culturala, precum si roadele muncii administrative si gospodaresti depuse ca staret al voievodalei Manastiri Comana, care in prezent se afla intr-un amplu preces de restaurare, ca urmare a implementarii unui proiect european, in parteneriat cu Consiliul Judetean Giurgiu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

03 Martie 2013

Vizualizari: 606

Voteaza:

Parintele Mihail Muscariu a fost ridicat in rangul de Arhimandrit 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parintele Mihail Muscariu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE