Parintele Zaharia Zaharou de la Essex conferentiaza la Iasi

Joi, 22octombrie 2015, la Iaşi va avea loc un eveniment cultural de excepție care îl va avea în centru pe Arhimandritul Zaharia Zaharou, de la Mănăstirea ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Marea Britanie.

Editura DOXOLOGIAa pregătit un eveniment special cu participareaArhimandritului Zaharia Zaharou, de la Mănăstirea ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Marea Britanie.

Astfel, joi, 22 octombrie, de la ora 18.00, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,organizatorii așteaptă publicul laConferința„Cele 3 perioade ale vieții duhovnicești cu referire la învățăturile Sfântului Siluan și ale Părintelui Sofronie Saharov”, temaabordată de Arhim. Zaharia Zaharou și în cartea„Adu-ți aminte de dragostea cea dintâi”, apărută anul acesta la Editura Doxologia.

Lucrarea, care va fi prezentantă în cadrul conferinței, este o incursiune în teologia Părintelui Sofronie despre cele trei perioade ale vieții duhovnicești. De-a lungul cărții, cititorul se întâlnește cu învățăturile Părintelui Sofronie, atât prin citatele care fac trimitere la scrierile sale, cât și prin bogatele exemple din învățătura sa orală.

Arhimandritul Zaharia Zaharou este vieţuitor şi slujitor al binecunoscutei Mănăstiri ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Marea Britanie. Părintele Zaharia se înscrie într-o aleasă şcoală de spiritualitate monahală ortodoxă fiind fiu duhovnicesc al vrednicului de fericită pomenire Arhimandrit Sofronie Saharov (1896-1993), el însuşi ucenic al Sfântului Siluan Athonitul (1866-1938).

Ioana Stoian
Referent marketing Centrul Cultural Misionar DOXOLOGIA

Pe aceeaşi temă

19 Octombrie 2015

Vizualizari: 195

Voteaza:

Parintele Zaharia Zaharou de la Essex conferentiaza la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE