Parohia Folestii de Sus isi serbeaza miercuri cel de-al doilea hram

Miercuri, 16 ianuarie, in ziua Cinstirii lantului Sfantului Apostol Petru, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, va oficia Sfanta Liturghie, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, la Biserica cu hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", din comuna Tomsani, satul Folestii de Sus, judetul Valcea.

In Arhiepiscopia Ramnicului, biserica parohiala din satul Folestii de Sus, este singura care praznuieste ca hram "Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru".

Este asezata pe drumul judetean Babeni-Horezu, de o parte si de alta a raului Bistrita, si face parte din comuna Tomsani, judetul Valcea. Cuprinde satele Folestii de Sus, Baltateni si catunele Ograzele si Tabaci.

In centrul satului Folestii de Sus se gaseste biserica parohiala, construita intre anii 1895 si 1907, de catre preotul Gheorghe Dumitrescu, iar sfintirea ei a fost savarsita de catre Preasfintitul Atanasie Mironescu, la 23 septembrie 1907. Fiind ocrotita de Sfintii Apostoli Petru si Pavel si de Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, biserica isi sarbatoreste unul dintre hramuri pe 16 ianuarie, de inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru.

Astazi, Parohia Folestii de Sus este pastorita de Parintele paroh Vasile-Emanoil Gaman si Parintele Ion Gaman.

Sursa: arhiram.ro
 

.

14 Ianuarie 2013

Vizualizari: 428

Voteaza:

Parohia Folestii de Sus isi serbeaza miercuri cel de-al doilea hram 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE