Parteneriat in sprijinul copiilor si tinerilor la Anina

Marti, 18 februarie, a avut loc la Anina o intalnire de lucru in cadul proiectului social-educational adresat copiilor si tinerilor din localitate, la care au participat reprezentanti ai tuturor institutiilor implicate, respectiv Biserica, scoala si autoritatile publice locale. Din partea Episcopiei Caransebesului a fost prezent reprezentantul Sectorului social-misionar si activitati cu tineretul, parintele Mihai Ciucur, alaturi de parintele Alin Muntean din localitate.

Primul obiectiv vizitat a fost Scoala gimnaziala din cartierul Celnic care ofera spatiul necesar desfasurarii programului in regim after-school, constand intr-o masa calda si sprijin in realizarea temelor pentru 14 elevi din clasele primare proveniti din familii defavorizate. Conducatorul institutiei de invamant, domnul profesor Liviu Albu, a prezentat, pe scurt, rezultatele din punct de vedere educativ ale proiectului, dupa prima luna de activitate, evidentiind interesul crescut atat al elevilor cat si al cadrelor didactice implicate voluntar. Mesajul de sustinere si implicare a Bisericii transmis cadrelor didactice s-a concretizat prin daruri oferite copiilor, constand in rechizite si obiecte necesare studiului asigurate de Epsicopia Caransebesului.In continuare, delegatia Episcopiei Caransebesului, alaturi de primarul orasului Anina, domnul Gheorghe Romanu, a vizitat centrul de zi „Sf. Imparati Constantin si Elena”, situat in centrul orasului, unde, dupa ce s-a facut o scurta evaluare a activitatilor, copiii au primit, de asemenea, pungi cu rechizite.„Desi in faza incipienta, proiectul se bucura de sprijinul sustinut al cadrelor didactice si al autoritatilor locale, iar Biserica este prezenta si implicata real sustinand activitatile de acest gen in scopul integrarii copiilor marginalizati in normalitatea cotidiana.

Avem bucuria sa constatam seriozitatea si implicarea copiilor beneficiari ai centrului, prin prezenta unanima la acest program”, a mentionat parintele inspector Mihai Ciucur.In finalul intalnirii de lucru, s-au impartasit si concretizat viziunile asupra unei noi locatii pentru desfasurarea de tabere educationale menite sa incurajeze latura artistica si vocationala a tinerilor din Episcopia Caransebesului. Astfel, in cadrul unui parteneriat strategic adresat copiilor si tinerilor incheiat cu Primaria si Consilul Local Anina, pe de o parte s-a stabilit ca locatia detinuta de autoritatile locale in statiunea Marghitas din vecinatate sa gazduiasca viitoarele tabere organizate de Episcopia Caransebesului, iar pe de alta parte elevii merituosi din localitate sa fie recompensati prin implicarea in proiectele educationale sustinute de episcopie.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

 

19 Februarie 2014

Vizualizari: 182

Voteaza:

Parteneriat in sprijinul copiilor si tinerilor la Anina 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia caransebesului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE