Participare romaneasca la intalnirea de lucru a a responsabililor pentru relatiile ecumenice din Consiliul Mondial al Bisericilor, la Bossey

In perioada 4-6 mai 2010, la Institutul Ecumenic de la Bossey, din Elvetia, va avea loc o noua intalnire de lucru a responsabililor pentru relatiile ecumenice din Consiliul Mondial al Bisericilor. Astfel de intalniri sunt organizate, de regula o data la 2 sau la 3 ani. Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, Biserica Ortodoxa Romana va fi reprezentata de parintele Michael Tita, Consilier Patriarhal in cadrul Sectorului Relatii Bisericesti si Interreligioase.

Cu privire la acest eveniment, Parintele consilier Michael Tita, a oferit mai multe informatii pentru Trinitas TV: „Este o intalnire de lucru care are scopul principal de a ii familiariza pe responsabilii din cadrul Bisericilor membre ale Consiliului cu actualitatea programelor si a vietii atat la Centrul ecumenic, cat si in teritoriu acolo unde exista Biserici membre ale CMB. Consiliul reuneste persoane din diferite Biserici si de pe diferite continente.

In general sunt prezenti in jur de 50-60 reprezentanti si care au, de asemenea, posibilitatea cu acest prilej sa stabileasca relatii directe cu unii colegi cu aceleasi responsabilitati din alte parti. Sunt prevazute in programul intalnirii contacte si chiar scurte prezentari realizate in acest an de catre noul secretar general al Consiliului, dar si cu directori si persoane responsabile pentru diferite programe. Un alt scop al acestor intalniri este acela de cunoastere reciproca a acestor reprezentanti ecumenici din Bisericile membre ale Consiliului si de impartasire a unor experiente locale”.

Sursa: arhiram.ro

.

03 Mai 2010

Vizualizari: 394

Voteaza:

Participare romaneasca la intalnirea de lucru a a responsabililor pentru relatiile ecumenice din Consiliul Mondial al Bisericilor, la Bossey 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE