Patericul Rilei - prezentat la libraria Sophia

Joi, 3 iulie 2014, ora 18.00, la libraria Sophia, va avea loc prezentarea unui volum eveniment - Patericul Rilei, de arhim. Serafim Alexiev - , pastrator al invatamintelor parintilor traitori in aceasta veche lavra bulgara, smeriti nevoitori ai virtutii din veacul trecut, pe care lumea nu i-a cunoscut pana astazi si ale caror nume, suntem incredintati, sunt scrise in ceruri.



Invitati:
Parintele asist.dr. Georgian Paunoiu, slujitor la Biserica Sfanta Ecaterina, paraclis al Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul (Bucuresti)
Gheorghita Ciocioi, traducatorul volumului

Va asteptam cu bucurie!

____________________________
Manastirea sfantul Ivan din Rila, cunoscuta mai bine ca Manastirea Rila (in bulgara Рилски манастир, Rilski manastir) este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Ea este situata in sud-vestul muntilor Rila, la 117 km sud de capitala Sofia in valea adanca a raului Rilska la o altitudine de 1.147 m peste nivelul marii. Manastirea a fost botezata dupa fondatorul ei, pustnicul Ivan din Rila (976 -946 e.n.)

Pustnicul a locuit de fapt intr-o pestera fara vreo posesiune materiala, nu departe de locul manastirii, iar complexul a fost construit de ucenicii sai, care au venit in munti sa invete de la el.

Inca de la infiintare, manastirea Rila a fost sustinuta si respectata de conducatorii bulgari. S-au efectuat donatii substantiale aproape infiecare an de catre aproape toti tarii celui de al Doilea Imperiu Bulgar pana la cucerirea otomana, facand din manastire un centru cultural si spiritual al constiintei nationale bulgare, care si-a atins apogeul intre secolele al XII-lea si al XIV-lea.

Manastirea Rila a fost reconstruita in pozitia sa actuala in secolul al XIV-lea.



.

30 Iunie 2014

Vizualizari: 689

Voteaza:

Patericul Rilei - prezentat la libraria Sophia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Patericul Rilei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE