Patriarhia Romana apreciaza atitudinea autoritatilor romane si israeliene fata de incidentul de la biserica romaneasca din Ierusalim

Patriarhia Romana a aflat cu tristete de actul de vandalism de la biserica Asezamantului Romanesc din Ierusalim din ziua de 8 octombrie 2012 si spera ca astfel de incidente regretabile nu se vor mai repeta.

Patriarhia Romana saluta declaratiile domnului AVIGDOR LIEBERMAN, ministrul de externe al Israelului, si ale Eminentei Sale Rabinul VAYSBISH NAHUM care au condamnat actul de vandalism petrecut la biserica romaneasca din Ierusalim. De asemenea, sunt de evidentiat eforturile autoritatilor responsabile pentru identificarea autorilor.

In egala masura, Patriarhia Romana apreciaza pozitia si implicarea domnului TITUS CORLATEAN, ministrul de externe al Romaniei, aflat intr-o vizita oficiala in Israel, care a discutat incidentul cu reprezentanti ai autoritatilor si cu lideri religiosi din aceasta tara. In acelasi timp, este de evidentiat vizita de sustinere si incurajare pe care ministrul de externe roman a efectuat-o la Asezamantul romanesc de la Ierusalim imediat dupa nefericitul eveniment.Ne rugam lui Dumnezeu sa daruiasca pace si buna intelegere intre oameni si popoare de culturi si credinte diferite.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.
Pe aceeaşi temă

11 Octombrie 2012

Vizualizari: 252

Voteaza:

Patriarhia Romana apreciaza atitudinea autoritatilor romane si israeliene fata de incidentul de la biserica romaneasca din Ierusalim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE