Patriarhia Romana reprezentata la Congresul de teologie de la Volos-Grecia

Patriarhia Romana este reprezentata la Congresul de teologie de la Volos din Grecia care se desfasoara in perioada 20-25 august 2012.

Mai multe informatii a oferit pentru Radio Trinitas, Preacuviosul Parinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale: "Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane condusa de Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal participa in aceste zile la Volos (Grecia) in Mitropolia de Dimitriada si Almyrou la un congres de teologie cu tema Pelerinajul in Elada si in tarile ortodoxe la care participa reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe din Rusia, Serbia, Romania, Bulgaria, Grecia si Cipru. Luni, 20 august, la Primaria din Volos delegatiile bisericilor ortodoxe au fost primite de catre primarul localitatii si de alte autoritati. In numele tuturor bisericilor ortodoxe reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse, Episcopul Tihon, a adresat un cuvant de multumire primarului localitatii si celorlalte autoritati pentru primirea calduroasa. In cuvantul pe care l-a rostit in sala de protocol a primariei primarul localitatii a amintit principalele momente ale istoriei localitatii, dar si a zonei Magnezia din Tesalia Greciei”. 

A doua zi, la Mitropolia de Dimitriada si Almyrou din Volos au inceput lucrarile congresului, a mai precizat Preacuviosul Parinte Arhimandrit Timotei Aioanei: „Au participat delegatiile celor sase biserici ortodoxe, autoritati locale, senatori, profesori, teologi, invitati, reprezentanti ai unor agentii de turism si ai agentiei de turism Basilica Travel a Patriarhiei Romane. in dupa amiaza aceleasi zile la Manastirea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil din Mitropolia de Dimitriada si Almyrou s-a oficiat slujba Vecerniei care a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal. in cuvantul pe care l-a rostit Preasfintia Sa la sfarsitul slujbei a amintit de relatiile Bisericii Ortodoxe Romane cu Biserica Greciei si a subliniat faptul ca incepand cu anul 1996, mai intai in Moldova si apoi in ultimii ani la Bucuresti, moastele unor sfinti sau odoare sfinte din Grecia, asa cum a fost si Braul Maicii Domnului sau Capul Sfantului Andrei, moastele Sfantului Ioan Gura de Aur si alte sfinte moaste, au fost aduse pentru binecuvantarea credinciosilor in Romania in pelerinajele care au avut loc cu prilejul sarbatoririi Sfintei Cuvioase Parascheva la Iasi sau a Sfantului Dimitrie cel Nou la Bucuresti”. 

De asemenea, "in seara zilei de miercuri, 22 august, Delegatia Bisericii Ortodoxe Romane a participat alaturi de celelalte delegatii ale bisericilor ortodoxe la slujba hramului Manastirii Kato Xenias, acolo unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului adus cu ani in urma in pelerinaj in Romania la Iasi. Au slujit toti ierarhii care reprezinta bisericile ortodoxe participante la congres si clerici din Grecia. Totodata, au participat cateva mii de credinciosi care au asistat la slujba Privegherii ce s-a incheiat cu Slujba Prohodului Maicii Domnului. Astazi, 23 august, s-a oficiat Sfanta Liturghie de catre aceiasi ierarhi, iar Episcopul Tihon reprezentand Biserica Ortodoxa Rusa a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura. In seara zilei de 23 august 2012, de la orele 18:00, este prevazuta o intalnire cu presa la primaria din Volos si astfel lucrarile acestei intalniri cu participarea delegatiilor Bisericilor Ortodoxe Rusa, Sarba, Romana, Bulgara, Greaca si Cipriota continua”. 

Conform Preacuviosului Parinte Timotei Aioanei in cadrul lucrarilor congresului accentul se pune "pe importanta intaririi comuniunii intre bisericile ortodoxe, a realizarii pelerinajelor in Grecia, dar si in celelalte tari, deoarece fiecare biserica are oferta ei si astfel s-au schimbat programe de pelerinaje. Totodata, Mitropolitul de Dimitriada si Almyrou a propus o intalnire pe viitor a clericilor si tinerilor din aceste biserici participante la acest congres, oferind posibilitatea gazduirii gratuite timp de o saptamana”.

Lucrarile congresului se vor incheia sambata, 25 august 2012.

Sursa: basilica.ro

24 August 2012

Vizualizari: 376

Voteaza:

Patriarhia Romana reprezentata la Congresul de teologie de la Volos-Grecia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE