Patriarhia Romana nu se amesteca in problemele interne ale partidelor politice

In cotidianul Jurnalul National din 13 ianuarie 2011, doamna Adriana Dutulescu a publicat articolul intitulat Falca se retrage cu dezlegare de la BOR. Fata de unele opinii exprimate, Biroul de Presa al Patriarhiei Romane face urmatoarele precizari:

Titlul articolului este absurd atata vreme cat insasi doamna Dutulescu mentioneaza faptul ca domnul Gheorghe Falca „nu este crestin ortodox, ci pastor neoprotestant”. In mod logic, domnul Gheorghe Falca ar trebui sa solicite „dezlegarea” de functia politica pe o care o vizeaza de la conducerea cultului neoprotestant caruia ii apartine, iar nu de la Biserica Ortodoxa Romana.

Neutra din punct de vedere politic, dar nu indiferenta fata de problemele societatii romanesti, Patriarhia Romana nu se amesteca in problemele interne ale partidelor politice sau in alegerea conducatorilor acestora.

In acelasi timp, in baza principiilor libertatii religioase si autonomiei Cultelor, garantate prin Constitutia Romaniei si Legea Cultelor nr.

489/2006, Patriarhia Romana nu doreste nicio imixtiune politica in problemele sale interne.

Intelegandu-si misiunea si rolul pe care le indeplineste in viata poporului roman, Patriarhia Romana nu cultiva legaturi preferentiale sau subversive cu nici un partid sau lider politic, ci promoveaza relatii transparente cu toate institutiile Statului in interesul Bisericii si pentru realizarea binelui comun din societate.

In concluzie, Patriarhia Romana respinge orice incercare de folosire a imaginii Bisericii Ortodoxe Romane si a slujitorilor ei in confruntarea politica prin insinuari si speculatii gratuite cu scopul de a crea polarizari artificiale in societate.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

.

13 Ianuarie 2011

Vizualizari: 209

Voteaza:

Patriarhia Romana nu se amesteca in problemele interne ale partidelor politice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE