Patriarhul Alexandriei si al intregii Africi a primit vizita presedintelui rus, Vladimir Putin

Cu ocazia vizitei oficiale efectuate ieri, 10 februarie, în Egipt, președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Theodoros al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, cu care a purtat discuții privind situația din regiune și despre relațiile bilaterale.

Putin a declarat că speră într-o cooperare de succes a Rusiei cu creștinii din Egipt, în lupta pentru valorile și idealurile morale comune, amintind de tradiția împământenită de secole din Rusia privind buna buna conviețuire a oamenilor de diferite religii.

Sanctitatea Sa, a declarat la rândul său, că va face totul pentru a se asigura că musulmanii și creștinii din Egipt trăiesc în pace, adăugând că eforturi în acest sens sunt făcute și de către Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi.

Patriarhul, care este grec, a ținut să-i mulțumească lui Putin și pentru dezvoltarea relațiilor ruso-elene. „Alexis Tsipras, noul Prim-Ministru al Greciei, va iubește”, l-a asigurat Sanctitatea Sa pe președinte.Andreea Trandafir
Sursa: doxologia.ro

.

12 Februarie 2015

Vizualizari: 183

Voteaza:

Patriarhul Alexandriei si al intregii Africi a primit vizita presedintelui rus, Vladimir Putin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE