Patriarhul Bisericii Maronite din Liban in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 13 septembrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit pe Eminenta Sa Cardinalul Mar Bechara Boutros al-Rahi, Patriarhul Bisericii Maronite din Liban, aflat in Romania cu ocazia sfintirii bisericii comunitatii maronite din Bucuresti.

La intrevedere au mai participat Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, Exarh Patriarhal, Inaltpreasfintitul Parinte Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit Romano-catolic de Bucuresti si Doamna Rana Mokadem, Ambasadorul Libanului in Romania.

Patriarhul Bisericii Maronite din Liban a multumit pentru primire si a facut o prezentare a situatiei dificile prin care trec popoarele din Orientul Mijlociu in ultima perioada, situatie care pune in pericol bunele relatii traditionale de secole dintre comunitatile crestine si musulmane din aceasta regiune. Astazi este necesar ca impreuna crestinii si musulmanii sa lucreze pentru pace si stabilitate in zona.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a adresat oaspetelui un cuvant de intampinare si a transmis un mesaj de solidaritate cu Bisericile crestine din Orientul Mijlociu, precizand ca in Siria si Liban exista si doua parohii ortodoxe romanesti: la Damasc si Beirut.

Patriarhul Romaniei a vorbit si despre Rugaciunea pentru pace in Orientul Mijlociu, savarsita in bisericile si manastirile din Patriarhia Romana la sarbatorea Nasterii Maicii Domnului (8 septembrie 2013). De asemenea, a exprimat speranta ca, prin rugaciune si actiune comuna pentru pace, vor fi depasite aceste momente dificile din Orientul Mijlociu si alte regiuni ale lumii confruntate cu stari conflictuale.


Biroul de presa al Patriarhiei Romane

.

13 Septembrie 2013

Vizualizari: 305

Voteaza:

Patriarhul Bisericii Maronite din Liban in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE