Patriarhul Ecumenic prezent la hramul Bisericii Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol a fost prezent pe 26 iulie, la Biserica Sfintei Mucenite Paraschevi din Constantinopol (Istanbul, Turcia). Aceasta Biserica si-a sarbatorit hramul si este data spre folosinta de Patriarhia Ecumenica, Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia.

In fiecare an, la Istanbul, in ziua de 26 iulie, crestinii ortodocsi romani si greci se inchina Sfintei Mucenite Paraschevi, tamaduitoarea de boli oculare, in Biserica Sfanta Mucenita Paraschevi – Pikridion, din Arhiepiscopia de Constantinopol, o frumoasa si veche biserica bizantina, rectitorita de sfantul domnitor martir Constantin Brancoveanu la anul 1692.

Sfanta Liturghie a fost oficiata aici incepand cu orele 10:00, la Biserica Sfanta Mucenita Paraschevi – Pikridion a Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia in prezenta Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. La acest eveniment a fost prezent si preotul comunitatii elene, parintele Prodromu.Dupa Sfanta Liturghie, in trapeza Comunitatii Ortodoxe Romane s-a praznuit hramul Sfintei Mucenite Paraschevi, ocazie cu care Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, in cuvantul sau s-a adresat celor prezenti, subliniind semnificatia sarbatorii. Totodata, in cuvantul Sanctitatii Sale au fost evidentiate bunele relatii dintre Patriarhia Ecumenica si Biserica Ortodoxa Romana, anuntand faptul ca in luna octombrie a acestui an va face o vizita in Romania.

In incheierea alocutiunii Sanctitatea Sa a adresat multumiri si salutari Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa cum ne informeaza parintele Vlad Sergiu Marcel, parohul Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia.

Eugen Sonei
Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

27 Iulie 2010

Vizualizari: 392

Voteaza:

Patriarhul Ecumenic prezent la hramul Bisericii Comunitatii Ortodoxe Romane din Turcia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE