Patriarhul Romaniei va efectua o vizita canonica in Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului

In perioada 29 iunie – 1 iulie 2012, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica in Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului la invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Arhipiespicop Onorific Justinian.

Vineri, 29 iunie 2012, orele 20.00, va avea loc primirea oficiala a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la manastirea Barsana.

Sambata, 30 iunie 2012, orele 9.00, Patriarhul Romaniei va oficia slujba de sfintire a noii biserici cu hramul Soborul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel a manastirii Barsana. In continuare, Preafericirea Sa va oficia Sfanta Liturghie pe altarul de vara al manastirii Barsana inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. Dupa-amiaza, va vizita Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Protopopiatul Ortodox si Biserica ucraineana din municipiul Sighetul Marmatiei. La orele 19.00, va vizita manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Sapanta-Peri, iar de la orele 19.45 va oficia o slujba de binecuvantare a noului sediu si a paraclisului Protopopiatului Ortodox din orasul Negresti-Oas.

Duminica, 1 iulie 2012, de la orele 9.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va sfinti catedrala cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor din orasul Negresti-Oas si va oficia Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat langa noua catedrala inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. Dupa Sfanta Liturghie, va avea loc ceremonia de acordare Preafericitului Parinte Patriarh Daniel a titlului de cetatean de onoare al orasului Negresti-Oas.

De la orele 18.00, Patriarhul Romaniei va fi primit la catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu-Mare. Cu acest prilej, va avea loc si festivitatea acordarii Preafericitului Parinte Patriarh Daniel a titlului de cetatean de onoare al municipiului Satu-Mare.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

27 Iunie 2012

Vizualizari: 323

Voteaza:

Patriarhul Romaniei va efectua o vizita canonica in Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia maramuresului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE