Patriarhul Romaniei il felicita pe noul Patriarh al Serbiei

Duminica, 3 octombrie 2010, a avut loc la Pec festivitatea de intronizare a Preafericitului Parinte Irineu, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe.

Biserica Ortodoxa Romana este reprezentata de o delegatie formata din Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Irineu al Olteniei, Preasfintitul Parinte Nicodim al Episcopiei Severinului si Strehaiei, si Preasfintitul Parinte Daniil, Episcopul Episcopiei Daciei Felix. Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat Preafericitului Parinte Irineu, Arhiepiscop de Belgrad-Karlovci si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe, urmatorul mesaj de felicitare:

Preafericirea Voastra, Preafericite Parinte Irineu,

Arhiepiscop de Belgrad-Karlovci si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe,
preaiubit frate in Hristos Domnul si coliturghisitor,

Cu aleasa bucurie, ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane au primit vestea alegerii Preafericirii Voastre in inalta slujire de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe.
Prin vrerea Preasfintei Treimi, sunteti al patruzeci si cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sarbe, in sirul arhiereilor care au pastorit aceasta Biserica si care, in decursul istoriei sale stralucite, s-a dovedit a fi rodnic ogor al Domnului pentru ca a daruit poporului sarb si Ortodoxiei multe cete de sfinti.

Suntem incredintati, Preafericirea Voastra, ca veti contribui mult la apararea si afirmarea valorilor crestine, la promovarea lucrarii social-filantropice a Bisericii in lumea contemporana, care se confrunta cu dificultati si care trece printr-o acuta criza economica, generata, in primul rand, de o profunda criza spirituala. In acest sens, ne amintim, cu bucurie, cuvintele pe care Preafericirea Voastra ni le-ati adresat in scrisoarea irenica trimisa cu prilejul alegerii in demnitatea de Patriarh. Intr-adevar, acum, cooperarea frateasca a Patriarhilor Ortodocsi este o necesitate stringenta, pentru ca marturia Bisericii Ortodoxe sa fie credibila in intreaga lume, iar pacea lui Dumnezeu si iubirea frateasca sa biruiasca ura si violenta din lumea noastra atat de tulburata. Va incredintam ca, pentru implinirea acestei misiuni sfinte, dorim sa punem iubirea frateasca in Hristos ca temelie pentru o mai buna colaborare intre Bisericile noastre surori, intre poporul roman si poporul sarb.

In aceste clipe inaltatoare, rugam pe Hristos Domnul, Capul Bisericii si Pastorul Cel Bun (Ioan 10, 11), sa Va daruiasca ajutorul Sau, ca sa pastoriti Biserica Ortodoxa Sarba sora pe calea mantuirii.

Impreuna cu ierarhii, clerul si credinciosii Biserici Ortodoxe Romane, Va felicitam cu aceste cuvinte: "Axios! Axios! Axios! Intru multi ani, Preafericirea Voastra!"
Cu deosebita pretuire si dragoste frateasca in Iisus Hristos,

† Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

04 Octombrie 2010

Vizualizari: 181

Voteaza:

Patriarhul Romaniei il felicita pe noul Patriarh al Serbiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE