Patriarhul Romaniei va participa la Sinaxa Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe, la Patriarhia Ecumenica

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va pleca astazi la Constantinopol pentru a participa, in perioada 5-9 martie, la Sinaxa Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe pentru pregatirea Sinodului Panortodox. Din delegatia condusa de Patriarhul Romaniei fac parte: Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si Exarh patriarhal, Preacucernicii Parinti Consilieri patriarhali Michael Tita si Stefan Ababei si Preacucernicul Parinte Diacon Mihai Musat.

In timpul intrunirii vor fi analizate diferite aspecte referitoare la organizarea si desfasurarea Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, precum si teme de actualitate privind relatiile dintre cele 14 Biserici Ortodoxe Autocefale.

Pr. Prof. Univ. Dr. Viorel Ionita de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si Consilier patriarhal onorific a declarat pentru TRINITAS TV, referindu-se la acest eveniment: „Preafericitul Parinte Patriarh Daniel merge la aceasta intrunire cu un mandat sinodal. S-a discutat la ultima sesiune a Sfantului Sinod si acolo fiecare se duce cu mandat si deciziile pe care le vor lua Intaistatatorii Bisericilor Ortodoxe vor fi decisive. Suntem bucurosi sa constatam sa stim ca tema principala majora in fond a acestei intruniri, a acestei sinaxe este exact pregatirea Sfantului si Marelui Sinod sau a Sinodului Panortodox. Sa speram ca acest Sinod va avea loc cat se poate de curand pentru ca este urgent. Cei care lucreaza in special pe plan international in numele Bisericilor ortodoxe in raport cu institutii internationale la nivel european sau la nivel international, in diaspora, simt faptul ca deciziile care exista sunt insuficiente. Bineinteles, noi avem canoanele, dar problema este ca vechile canoane sunt interpretate diferit. Toate deciziile care se vor lua sunt in spiritul, pe linia vechilor canoane, dar sa fie o singura interpretare, nu interpretari diferite, uneori contradictorii la aceeasi baza teologica”.

In Duminica Ortodoxiei, Intaistatatorii de Biserici Ortodoxe vor oficia Sfanta Liturghie in Catedrala ”Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” a Patriarhiei Ecumenice, situata in cartierul Fanar al Istanbulului (Vechiul Constantinopol).

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

05 Martie 2014

Vizualizari: 207

Voteaza:

Patriarhul Romaniei va participa la Sinaxa Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe, la Patriarhia Ecumenica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE