Patriarhul Romaniei a resfintit biserica Parohiei Sfanta Treime - Ghencea

Peste 2000 de bucuresteni au participat luni, 24 iunie 2013, la slujba de resfintire a bisericii parohiei Sfanta Treime - Ghencea din Capitala. Slujba a fost savarsita de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Alaturi de Parintele Patriarh s-a aflat Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

In cuvantul de invatatura Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vorbit celor prezenti, despre importanta cinstirii Sfintei Treimi.

"Biserica Ortodoxa, in primul rand, este Biserica Preasfintei Treimi; toate slujbele noastre sunt ritmate de aceste formule: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in veci vecilor. Amin. Daca laudam pe Dumnezeu Tatal, pe Dumnezeu Fiul si pe Dumnezeu Duhul Sfant in viata aceasta inseamna ca noi suntem prietenii Preasfintei Treimi si trebuie sa traim si acum si pururea si in veci vecilor pentru a arata iubirea noastra catre Sfanta Treime ca raspuns la iubirea Preasfintei Treimi catre noi. Sarbatoarea aceasta este mare pentru ca ea arata ca toata lucrarea lui Hristos si lucrarea Duhului Sfant se face spre slava lui Dumnezeu Tatal, spre bucuria Preasfintei Treimi si spre bucuria noastra a tuturor”, a spus Preafericirea Sa.

Sfintirea bisericii de astazi, reprezinta o incununare a lucrarilor realizate precum si un moment de recunostinta, dupa cum a declarat pentru Radio TRINITAS Parintele paroh Ion Gradincea.

Sursa: basilica.ro

25 Iunie 2013

Vizualizari: 277

Voteaza:

Patriarhul Romaniei a resfintit biserica Parohiei Sfanta Treime - Ghencea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE