Patriarhul Teoctist in mijlocul credinciosilor de la Biserica Sf. Vineri - Dr. Taberei


Sambata, 14 aprilie, Corala "Sf. Apostol Andrei " a Preotilor din Capitala dirijata de conf. univ. dr. Valentin Gruescu a sustinut un nou concert de muzica pascala la Biserica Sf.

Vineri " - Dr. Taberei, concert care a cuprins cantari bisericesti atat din perioada Postului Mare cat si specifice Invierii. Concertul s-a desfasurat in biserica noua, de zid care s-a inaltat de curand. Alaturi de sutele de credinciosi veniti la concert s-a aflat si Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, insotit de Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.



Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si-a exprimat la final bucuria ca a asistat la un concert deosebit si a apreciat eforturile Parintelui Paroh Nicolae Burlan si ale credinciosilor de la Biserica Sf. Vineri " - Dr. Taberei de a ridica o biserica atat de frumoasa intr-un interval atat de scurt : Biserica Sf. Vineri este Sf. Sofia a Bucurestilor " a afirmat Parintele Patriarh.

Parintele Nicolae Burlan a reamintit credinciosilor ca in urma cu 4 ani si jumatate, la punerea pietrei de temelie, Prea Fericitul Parinte Teoctist a asezat la fundatia acestei biserici caramizi din vechea biserica Sf. Vineri " si a afirmat atunci ca In acest fel se transfera duhul vechii biserici Sf. Vineri " in noua biserica ". De asemenea, Parintele Nicolae Burlan a dezvaluit credinciosilor prezenti la concert un gest extraordinar al Prea Fericitului Teoctist. In urma cu 2 ani, Prea Fericirea Sa a venit neanuntat la Biserica Sf. Vineri ", cu putin timp inaintea Slujbei de Inviere si a donat in nume propriu 100.000.000 lei vechi pentru constructia acestei biserici. In continuare Parintele Nicolae a facut un apel catre potentialii sponsori care ar putea sa ajute la finalizarea acestei biserici de referinta.

Prea Fericitul Teoctist si-a incheiat cuvantul cu urmatoarea urare : Sa-L rugam pe Bunul Dumnezeu in aceasta sfanta zi sa ne daruiasca darurile Sfintei Invieri : bucuria, iubirea de pace, iubirea de credinta, iubirea de bine si de frumos ca sa putem sa slujim Bisericii noastre".

Raluca Tanaseanu

.

16 Aprilie 2007

Vizualizari: 3519

Voteaza:

Patriarhul Teoctist in mijlocul credinciosilor de la Biserica Sf. Vineri - Dr. Taberei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE