Patriarhul Teofil al Ierusalimului viziteaza Roma

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine, va fi primit luni la Vatican pentru a se întâlni cu papa Francisc, anunță Consiliul pontifical pentru promovarea unității creștinilor, citat de Zenit.

Patriarhul se va afla în Roma în perioada 22-25 octombrie, fiind însoțit de o delegație din care fac parte Arhiepiscopul Aristarh de Constantina, secretarul șef al Sfântului Sinod, și Arhid. Markos.

Aceasta este a treia întâlnire dintre Patriarhul Teofil și papa Francisc. Prima întâlnire dintre cei doi lideri religioși a avut loc în timpul pelerinajului papei Bergoglio în Țara Sfântă în luna mai 2014. Cea de-a doua întâlnire a avut loc în același an, în timpul rugăciunii pentru pace în Grădinile Vaticanului, organizată în 8 iunie.

Potrivit sursei citate, Patriarhul Teofil al Ierusalimului se va întalni cu secretarul de stat al Vaticanului Piertro Parolin și cu Secretarul pentru Relațiile cu Statele (ministrul de externe), Paul Gallagher. În timpul vizitei, delegația Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului se va întâlni cu președintele dicasterului pentru unitatea creștinilor, Cardinalul Kurt Koch, și cu președintele Consiliului pontifical pentru dialog interreligios, Cardinalul Jean-Louis Tauran.

Aurelian Iftimiu
Sursa: basilica.ro

23 Octombrie 2017

Vizualizari: 417

Voteaza:

Patriarhul Teofil al Ierusalimului viziteaza Roma 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE