Pelerinaj in Bucuresti de Ziua Crucii

Pe 14 septembrie crestinii ortodocsi vor praznui una dintre cele mai vechi sarbatori ale Bisericii, Inaltarea Sfintei Cruci. La Parohia „Sfantul Vasile” – Victoria din Capitala, unde se pastreaza un fragment din Cinstitul Lemn al Crucii, sarbatoarea va incepe pe 13 septembrie 2012. Bucurestenii sunt asteptati sa participe la Pelerinajul „Calea Sfintei Cruci - Scara catre cer”.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfantul Vasile” – Victoria: 'Organizam o priveghere deosebita in jurul raclei care contine un fragment din lemn Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos, adica slujba Vecerniei Mari, Litia si Acatistul Sfintei Cruci. Dupa aceea se va purcede la sfintirea unui birou al Centrului de pelerinaj al Patriarhiei Romane si in urma acestor bucurii vom merge in pelerinaj cu Lemnul Sfintei Cruci pe Calea Victoriei'.

In ziua hramului, la Sfanta Liturghie vor participa numerosi credinciosi. Sarbatoarea parohiei va continua si pe 15 septembrie. Mai multi enoriasi vor participa la un pelerinaj de o zi la Manastirea „Inaltarea Sfintei Cruci Caraiman”.

Sursa: basilica.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

05 Septembrie 2012

Vizualizari: 533

Voteaza:

Pelerinaj in Bucuresti de Ziua Crucii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE