Pelerinaj de Florii organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor

Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza la sfarsitul acestei saptamani, sambata, 27 martie, traditionalul pelerinaj de Florii, inchinat praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim, informeaza TRINITAS TV. Credinciosii sunt asteptati sa participe in numar mare, ca si in anii trecuti, dupa ora 16.00, la slujba sfintirii stalparilor la Manastirea Radu Voda. Apoi, cu ramuri de stalpari in maini, credinciosii vor porni in pelerinaj spre Catedrala Patriarhala.

Mai multe informatii privind traseul pelerinajului a oferit parintele Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor: „Pelerinajul va incepe de la Manastirea Radu Voda, va continua pe Bulevardul Marasesti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Voda, Strada Serban Voda. Va avea loc o oprire la Biserica Sfantul Spiridon cel Nou, apoi pelerinajul va continua pe Strada Principatele Unite, Strada Enachita Vacarescu, Strada Sfanta Ecaterina cu oprire la Biserica Paraclisului Universitar – Sf. Ecaterina -, apoi Strada Bibescu Voda, poalele Colinei Bucuriei Dealului Mitropoliei si in pridvorul Resedintei Patriarhale ne va intampina Preafericitul Parinte Patriarh Daniel impreuna cu Preasfintiti Episcopi Vicari Patriarhali”.

La acest pelerinaj vor participa preotii din Bucuresti, dar si din Judetul Ilfov: „La acest pelerinaj vor participa preotii din protoieriile 1, 2 si 3 din Capitala, preotii de caritate din spitale, penitenciare, armata, cimitire si preotii din Protoieria Ilfov Sud si Ilfov Nord. Vor participa cele doua Permanente, atat ale Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor cat si consilierii patriarhali din Administratia Patriarhala si apoi preotii impreuna cu confratii lor slujitori de la altare si credinciosii din parohie”, a mai spus parintele Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Alaturi de ei si de credinciosi se va afla Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Pelerinajul se va incheia cu slujba Vecerniei, oficiata in Catedrala Patriarhala.

Sursa: basilica.ro

24 Martie 2010

Vizualizari: 495

Voteaza:

Pelerinaj de Florii organizat de Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE