Pelerinaj la manastirile Nicula, Casiel si Rohia

Parohia Ortodoxa Romana „Nasterea Domnului” din Cluj-Napoca, organizeaza sambata, 23 noiembrie 2013, un pelerinaj cu copiii de la Cercul de pictura al bisericii, dar si cu tinerii care au participat la Festivalul Tinerilor Ortodocsi din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului.

Insotiti de parintele Nicolae Buda si de credincioase din Comitetul parohial, in jur de 30 de copii si tineri vor fi pelerini pentru o zi si vor vizita Manastirile Nicula, Casiel si Rohia.

La Manastirea Nicula, vor poposi pentru a inalta rugaciuni catre Maica Domnului, protectoarea spirituala a acestui asezamant monahal si pentru a admira frumusetea icoanelor pe sticla, realizate de mana iconarilor acestui sat. Pelerinii dupa ce vor vom ingenunchia si se vor ruga la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului vor vizita si mormantul poetului Ioan Alexandru, unde vor rosti o rugaciune, iar copiii vor recita poezii din cartile poetului.

La Manastirea Casiel, pelerinii vor asculta cuvantul duhovnicesc al parintelui Serafim Badila, iar la Rohia vor vizita chilia monahului Nicolae Steinhardt si biblioteca unde se regasesc multe carti din opera parintelui.

Acest pelerinaj este un dar pentru toti participantii, dar in acelasi timp, este si rodul muncii copiilor de la Cercul de pictura pentru ca, fondurile banesti obtinute din atelierele din fiecare vineri au fost folosite pentru acest pelerinaj, dar si in scopuri filantropice.

Acest sfarsit de saptamana va fi bogat in evenimente pentru credinciosii din parohie. Duminica, 24 noiembrie 2013, la Sfanta Liturghie este invitat parintele Ciprian Talos, protopopul de Huedin. Maria, fiica parintelui in varsta de 1o ani va sustine un mic concert de pricesne si muzica religioasa dupa Sfanta Liturghie. Tot la finalul slujbei vor fi premiati in biserica tinerii participanti la Festivalul Tinerilor Ortodocsi din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului. Apoi intreaga comunitate parohiala va participa la o agapa. Seara, dupa slujba Vecerniei, ca in fiecare sfarsit de luna, vor fi sarbatoriti credinciosii ce isi aniverseaza in luna noiembrie ziua de nastere.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

23 Noiembrie 2013

Vizualizari: 877

Voteaza:

Pelerinaj la manastirile Nicula, Casiel si Rohia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE