Pelerinaj la moastele Sfintei Ana de Novgorod in orasul Eskilstuna, Suedia

Sambata, 4 aprilie a.c., va avea loc un pelerinaj organizat de catre Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord la biserica ortodoxa suedeza cu hramul „Sfanta Cuvioasa Ana de Novgorod” din orasul Eskilstuna.

Pelerinajul va fi condus de catre Preasfintitul Parinte Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, si vor participa preoti si credinciosi din parohiile romanesti din Suedia, precum si preoti si credinciosi suedezi convertiti la Ortodoxie, din comunitatea euharistica din Eskilstuna.

Dupa Sfanta Liturghie arhiereasca care va incepe la ora 10:30 a.m., se va savarsi Slujba pomenirii mortilor, apoi toti pelerinii prezenti vor putea sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Ana de Novgorod, in cadrul procesiunii care se va face in jurul bisericii din Eskilstuna, inchinata acestei sfinte printese vikinge.

Sfanta Ana, cu numele din Botez Irina (Ingegerd), a fost fiica regelui Olav al Suediei si s-a nascut in jurul anului 1000. Nu avea impliniti 20 de ani cand s-a casatorit cu Iaroslav cel Intelept, Principele Novgorodului, cu care a avut zece copii: sapte baieti si trei fete. Dupa moartea sotului ei, a devenit monahie, primind numele de Ana. A trecut la cele vesnice la 10 februarie 1050, iar pentru sfintenia vietii ei si pentru minunile savarsite prin ea, a fost trecuta in randul sfintilor, impreuna cu unul dintre fiii ei, Vladimir, ctitorul catedralei din Novgorod.

Biroul de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord
Sursa: basilica.ro

02 Aprilie 2009

Vizualizari: 266

Voteaza:

Pelerinaj la moastele Sfintei Ana de Novgorod in orasul Eskilstuna, Suedia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE