Pelerinaj la Trondheim - Norvegia, organizat de Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord

Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord organizeaza, incepand de vineri, 27 iulie 2012, un pelerinaj dedicat Sfantului rege Ulav, in orasul norvegian Trondheim.

Pelerinajul se desfasoara pana pe 30 iulie si are in centru ziua de duminica, atunci cand este sarbatorit crestinatorul Norvegiei.

Mai multe informaţii a oferit pentru Radio TRINITAS Preasfinţitul Parinte Macarie, Episcopul Ortodox Roman al Europei de Nord: 'Vom organiza acest traditional pelerinaj pe urmele Sfantului Ulav, crestinatorul Norvegiei. Mai intai, vom ajunge in vechea biserica de piatra din localitatea Stiklestad de langa Trondheim unde ne vom inchinat la icoana bizantina a Sfantului Ulav, icoana daruita de Preafericitul nostru Parinte Patriarh Daniel in anul 2003 cand a participat ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei la lucrarile organizate la Trondheim de Conferinta Bisericilor Europene. De asemenea, vom savarsi Sfanta Liturghia in orasul Trondheim in biserica care gazduieste cele doua parohii ortodoxe, cea romana si cea rusa, Sfantul Ulav fiind patronul celor doua parohii'.

Sursa: basilica.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

29 Iulie 2012

Vizualizari: 261

Voteaza:

Pelerinaj la Trondheim - Norvegia, organizat de Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE