Pelerinaj pe urmele Parintelui Arsenie Boca

70 de tineri din județul Bistrița-Năsăud au mers în acest sfârșit de săptămână într-un pelerinaj pe urmele părintelui Arsenie Boca.

Grupul a fost însoțit de părintele Tudor Mudure, inspectorul eparhial pentru tineret al județului, precum și de mai mulți profesori voluntari.

Cadrele didactice activează în cadrul programului de after-school „Şcoala după şcoală - Sfântul Stelian“, ce se desfășoară la una din clasele pregătitoare ale Şcolii gimnaziale „Ştefan Cel Mare“ din Bistriţa.

Ajunși la Mănăstirea Prislop încă de la primele ore ale dimineții, tinerii au mers la mormântul Părintelui Arsenie Boca unde s-au închinat și s-au rugat. Tot aici la mănăstire au vizitat și Peștera „Sfântului Ioan de la Prislop” și au rămas surprinși de simplitatea în care a trăit acest sfânt al Bisericii.

Următorul obiectiv a fost Muzeul „Castelul Corvinilor” din Hunedoara, unde tinerii au redescoperit urme ale trecutului. De aici au plecat spre Alba – Iulia unde au vizitat Catedrala Arhiepiscopală și Cetatea din acest oraș.

Părintele Tudor Mudure, inspectorul eparhial pentru tineret al județului Bistrița – Năsăud, cel care a însoțit grupul de tineri în excursie declară că: „Ne bucurăm că această excursie a fost o reușită, organizarea a decurs foarte și iată că pentru prima dată tinerii din Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean au ajuns să înalțe rugăciuni la mormântul părintelui Arsenie Boca exprimându-și bucuria și totodată arătându-se dornici de o revedere cât mai rapidă.”

Această excursie a dat startul unui șir de excursii ce vor fi organizate în viitor pentru tinerii ortodocși din județul Bistrița – Năsăud, a declarat coordonatorul Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatului Bistrița, Paul Gavriloaie.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Noiembrie 2014

Vizualizari: 353

Voteaza:

Pelerinaj pe urmele Parintelui Arsenie Boca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE